Huset og haven

Halmhuset er en af de bygninger, vi er meget stolte af. Huset er et organisk Folke-Kultur-Musik-Danse-Lege-Leve-Hus. Det blev bygget i løbet af 2007 med hjælp fra halmhusbygger Steen Møller og en masse entusiastiske og (bære)dygtige mennesker fra hele verden.

Ud over at være et smukt og bjergtagende byggeri efter bærebygtige principper er det et hus specielt bygget til samlinger og musik. Huset består af et stort lokale til koncerter og danseballer, samt af fire små øverum forbundet af glas-glugger, så de også kan bruges, når vi skal lave lydoptagelser og indspille CD.

Du kan se flere billeder fra halmhusbyggeriet her …

Lotushuset er opført i 2009 på kurset bæredygtigt byggeri. Lotushuset er udeværksted og bålhus.

Hovedbygningen er langt ældre end selve skolen. Vi holder til i Brenderups gamle gæstgivergård, som allerede, da vi flyttede ind i 1986, havde stået i trekvart århundrede. Så stedets sjæl og historie rækker langt tilbage i tiden, og det undgår man ikke at lægge mærke til, når man træder ind gennem vores hoveddør.

Med plads til godt 50 elever er vi en relativ intim skole. Det betyder blandt andet, at man som elev på Brenderup Højskole kommer meget tæt på hinanden. Når du trives her, er det fordi du har lyst til at dyrke det tætte samvær. Du giver og tager med samme beredvillighed og med åbent sind.

Haven bærer også præg af stedets lange liv fra før Brenderup Højskole holdt sit indtog. Som en stor gammel park ligger den med vældige, ældgamle træer, og siden er der blandt andet kommet udskårne træskulpturer og et monumentalt klatretårn til.