TAG MED PÅ GENOPBYGNINGS- OG VANDRETUR I NEPAL 19. marts – 3. april 2016.

Sammen skaber vi en ny skole i Sermathang

GENOPBYGNINGSTUR TIL SERMATHANG, NEPAL

Jordskælvene i april og maj 2015 har ødelagt ubegribelig meget i Nepal. I Sermathang og omkringliggende landsbyer er stort set alle bygninger ubrugelige og befolkningen må klare sig igennem denne vinter i midlertidige blikskure. Det er jo hårdføre mennesker, så det kan de godt klare, men det vil utvivlsomt være opmuntrende for dem at mærke støtte udefra.

Brenderup-Sermathang Venskabsgruppe arrangerer således endnu en genopbygningstur til landsbyen for at hjælpe til og vise, at venskabet på tværs af grænser også holder, når dagligdagen indeholder store udfordringer. Fra Venskabsgruppens side vil vi gerne støtte de initiativer, der holder gang i landsbyens fællesskab, såsom højskolen og strikkeprojektet. Disse tiltag bringer Sermathangs beboere sammen og er med til at støtte løsninger, der bringer livet tilbage til normal gænge igen.

Hvornår? Lørdag d. 19. marts – søndag d. 3. april, 2016

Hvad skal vi lave?

 • Det nye højskolelokale skal færdigindrettes med gardiner, indvendig dekorering, malearbejde og indgangsparti med trappegelænder og skohylder. Udenfor skal der plantes blomster og opsættes hegn.
 • Venskabshuset trænger til større omgang med genopbygning af ovn, reparation af lerpudsede vægge, malearbejde, genetablering af bruseniche og en yderligere sikring af taget.
 • Der kan komme yderligere opgaver afhængigt af hvor mange personer vi rejser afsted.

Hvad koster det? Dagspris for flybilletten – 6.000-7.500 kr. (Vi køber flybilletter via nettet ca. 20. januar – ved senere tilmelding må vi forvente højere pris og kan ikke garantere den samme flyforbindelse, som er valgt for de først købte billetter) + 4.500 kr., der dækker visum, transport i Nepal, overnatning på rimeligt hotel i Kathmandu, guidet tour i Kathmandu, overnatning på guest house i Sermathang samt mad under hele turen.

Ikke inkluderet i prisen: Rejseomkostninger til/fra København, forsikringer, vaccinationer, lommepenge og drikkepenge.

Foreløbigt program:

 • Dag 1: Rejse.
 • Dag 2: Ankomst til Kathmandu. Indkvartering – enten på Ti-Se Guesthouse eller på Shechen Guest House.
 • Dag 3: Dagstur til Kapan Kloster og Thamel-bydelen med lokal guide samt små ture på egen hånd i kvarteret tæt ved hotellet.
 • Dag 4: Transport i jeep til Sermathang med rundvisning i landsbyen.
 • Dag 5-9: Forskellige arbejdsopgaver på Sermathang Folk High School og på Venskabshuset – v/ Marco Rosas, Peter Mogensen og Dhindup Lama.
 • Dag 10: Dagsvandretur (8-9 timers vandring) mod Yangri Peak (3770 m.o.h.) med lokal guide.
 • Dag 11- 13: Fortsætte forskellige arbejdsopgaver.
 • Dag 14- 16: Afrejse fra Sermathang – overnatning i Kathmandu, mulighed for shopping inden flyrejse og hjemkomst til Danmark.

Desuden bliver der i løbet af dagene tid og mulighed for at møde landsbyens beboere til en snak eller en kop te, hvor du opfordres til at være nysgerrig over for en helt anden kultur.

Lidt om Sermathang og Venskabsgruppen:

Hvor får jeg flere oplysninger? Ring til Peter Mogensen 51700537 eller brug mail: pemo@sol.dk Se også Facebook ”Brenderup-Sermathang Friendship Group”

Hvordan tilmelder jeg mig? Send email til pemo@sol.dk hvorefter du får yderligere info og besked om overførsel af beløb til køb af flybillet.