Brenderup Højskole

er et sted med krummer i. Siden begyndelsen i 1986 har vores eksistens – ligesom verden omkring os – været kendetegnet ved en stadig foranderlighed.

På navnefronten er vi gået fra at være Den Nordiske Højskole for Fred over Brenderup Folkehøjskole til Brenderup Højskole. Men selvom vi har skiftet navn et par gange er vi dog stadig os selv; vi tror stadig stadigt på den mellemmenneskelige glæde og fascination. Selvom tilpasningsevnen alle dage har været et bærende princip hos os har vores kerneværdier med andre ord ikke ændret sig.

Det Internationale Kulturmøde dækker over mange ting. Vi har elever fra hele verden. Vi tager ud og rejser, både på studietur, som elever på rejselinjen og som korte kursister. Vi genopdager broerne mellem dansk og udenlandsk kunst, musik og dans.

Vi interesserer os i det store hele for kulturelle fænomener som trodser landegrænser.

Måltiderne er nogle af højdepunkterne på dagen. De daglige måltider er en vigtig del af det fælles liv på højskolen. Maden er ikke kun brændstof. Den skal nydes. Eleverne præsenteres for et alsidigt køkken, og den daglige menu står på vegetar- såvel som kødretter.

Se i øvrigt Fødevarestyrelsens smiley-rapporter for Brenderup Højskole her …