Rejselinjen – Nepal

Din rejse begynder i det øjeblik du træder ind gennem vores dør. På Brenderup Højskole møder du et internationalt miljø med mennesker og kulturelle input fra hele verden. Her finder du inspiration. Her finder du faglig dybde og bredde. Her finder du den ro og vejledning du har brug for til at skabe dig en rejseoplevelse for livet.
Som ved ethvert højskoleophold, sigter vi efter at give den enkelte elev et bredere udsyn på verden og en dybere indsigt i sig selv. Dette skal være med til at sikre dig en meningsfuld rejseoplevelse. En rejseoplevelse som danner fikspunkter i din erindring og bygger værdier for dig som menneske.

Når du rejser med Brenderup Højskole, skal du ikke bare ud at se verden — du skal ud og deltage i den. Rejselinjen er for dig, der gerne vil tættere ind på livet af de mennesker du møder derude, og helt ind under huden på deres kultur.

En periode på højskole – derefter Nepal
Selve rejsemodulet varer mellem otte uger og 12 uger og er centreret omkring et lokalt projekt, som du på forhånd indgår aftale om at stille dig til rådighed for. På den måde oplever du, at du gør en forskel, og på den måde får din rejseoplevelse indhold og substans. Projektet skal selvfølgelig passe til dine kompetencer og interesser, og vi skal nok hjælpe dig med at finde frem til, hvad det skal være.
Vi begynder her på højskolen med et ophold i vores internationale miljø. Vores sigte er at bygge bro mellem fortidens dannelsesrejse og nutidens højskoleophold.

I Nepal
Du kommer til at indgå i vores frivillig/volontør program i landsbyerne omkring Sermathang. Der vil ligeledes være et undervisningsprogram i Nepal, som du deltager i. Her vil du bl.a. have sprogundervisning i Nepali hver uge. Efter et introduktions kursus i Kathmandu, flytter du/I til landsbyen Sermathang, der ligger ca. 5 timers kørsel og 5 timers gang fra hovedstaden Kathmandu. Byen ligger smukt med udsigt til nogle af verdens højeste bjerge. Her bor du/I på et dobbeltværelse og får mad på et lokalt pensionat. I din dagligdag skal du deltage i forskellige volontør opgaver. F.eks. hjælpe til i den lokale skole med bl.a. enkel engelskundervisnig om formiddagen, deltage i byggeriet af nyt volontør hus bygget efter bæredygtige principper, undervise kvinderne samt deltage i små udviklingsprojekter med de lokale unge.  Vi har også planlagt et trek ud blandt de høje tinder, der vil bringe dig over Gosaikund passet i 4600 m højde. Dine guiders vil bl.a. være gl. elever fra Brenderup Højskole. Religionen i bjergene er Tibetansk buddisme og i marts måned vil der være mange festivaler at deltage i.  Du skal regne med at komme til at bo tæt på et folk, der meget gerne vil vise dig rundt i deres omgivelser og tage dig med i deres liv.

På Brenderup Højskole
Perioden på Brenderup Højskole indeholder først og fremmest en konkret forberedelse til det at rejse ud med volontørarbejde for øje. Med ca. 10 lektioner pr. uge skal du lære om landet du rejser til (geografi, historie, politiske forhold, religion) og undervisningen vil også have fokus på udfordringen ved at støde på kulturelle barrierer, når du senere kommer til at agere i en nepalesisk hverdag. Hvad vil det sige at møde en kultur og nogle mennesker, som har helt anderledes vilkår for det daglige liv, og på hvilke måder kan du som repræsen-tant fra den ”rige” verden samarbejde om et liv med flere muligheder? For dig og dem!

Der er 2 afgange om året
På Brenderup Højskole har du mulighed for at starte på rejselinien 2 gange om året.

FORÅR
Du stater i januar med ca. 11 ugers ophold på højskole. Derefter ca. 11 uger i Nepal. Du slutter af med en uge på højskolen midt i juni.

EFTERÅR
Du starter på højskolen midt i august. Her vil du have din gang i de næste ca. 10 uger. Derefter følger 7 uger i Nepal og du slutter af med et par dage på højskolen inden semester slut.

Bestil folder på rejsellinjen her
eller læs den online.

Gå til tilmelding