foto 1 lang tekst

Teater er kultur og findes i alle kulturer. Og teatertraditionerne er lige så forskellige, som de kulturer de udspringer fra. Men fælles for dem alle er lysten til at fortælle en historie, underholde eller oplyse igennem teatrets utallige udtryk og magiske univers.

Som elev på vores teaterlinje bliver du udfordret og får prøvet dig selv af på scenen. Du bliver samtidig en del af et ensemble, hvor timing, opmærksomhed og sammenhold driver den kunstneriske proces. På Brenderup Højskoles teaterlinje skaber vi vores eget fælles udtryk på holdet – gennem eksperimenterende, praktisk arbejde med mange vidt forskellige teaterformer.

Improvisationsteater og teatersportfoto 4 lang tekst
Vi arbejder ud fra én eneste regel: Sig JA! Til ideerne, impulserne, fejlene, tåbelighederne og til hinanden! Der er intet manuskript eller facitliste, men det bliver med garanti sjovt og udfordrende. Her er legen i fokus, og igennem teaterlegen styrker vi timing, kreativitet og samspil.

Figurarbejde
Vi udforsker teatrets mange tilgange til at skabe en fiktiv figur. Fra det naturalistiske, psykologiske karakterarbejde til de absurde, overdrevne karikaturer.

Fysisk-ekspressivt teater
Vi lader kroppen tale. Dans, mimik, ben og arme afløser dagligdagens primære kommunikationsmiddel, munden. Gennem dans og bevægelse undersøger vi kroppens utallige (og ofte oversete) muligheder for at lade følelserne komme til udtryk. Til nye udtryk.

Teater fra hele verden
Verfremdungseffekt fra Tyskland, forumteater fra Brasilien, fornemme franske klovnetraditioner, grovkornet dansk satire og milimeterpræcist no fra Japan. Teatret har mange former, som vi skal arbejde med for at forstå og tilegne os de forskellige stilarters teknik og kvaliteter.

Egne forestillinger
Vi vil løbende spille forestillinger for resten af højskolen, men også søge et større publikum. Om det bliver et publikum i traditionel forstand, på bænke med næsen vendt mod en scene, eller folk, som går forbi vores gadeteater … det afhænger af, hvad vi finder på! Under alle omstændigheder giver produktionen af egne forestillinger et nyt perspektiv i forhold til ”hverdagen” i træningssalen. På den måde tilføjer vi de mere praktiske dimensioner af teaterlivet – lys, lyd, kostumer, kulisser, aftaler, madpakker.

”En skuespiller, som ikke kan sætte et bagtæppe op, er ikke en rigtig skuespiller!” (citat T.Nielsen, Komediehuset).